Onze aanpak

Groepstraining

Stel dat je Chinees wil studeren. Tegenwoordig kan je dit zonder problemen in je eentje online doen. De kans dat je er effectief in slaagt om regelmatig lessen te volgen en te oefenen is groter wanneer je dit samen met anderen doet. Door in groep te trainen ontdek je dat iedereen vaak tegen dezelfde problemen aanloopt. Zo leer je van elkaar hoe je op een andere manier met deze moeilijke situaties kan omgaan. De professionele trainer zorgt voor de veiligheid en de grenzen binnen de groep. 

De training die we aanbieden is niet de zoveelste cursus die kennis inlepelt, maar een uitdagende training die ook inspanningen vraagt van de deelnemers. Aangezien een bedrijf tijd en geld investeert in zijn medewerkers, mag het ook een return on investment verwachten. Daarom vindt vooraf een screening van de kandidaten plaats. Zodat tijd en middelen efficiënt ingezet kunnen worden.

Individuele coaching

We maken gebruik van verschillende modellen: Ofman, NLP, Oplossingsgericht Coachen, RET, Mindfulness, ACT, Team Effectiviteit, Situationeel Leiderschap,... We luisteren eerst aandachtig naar de vraag van de coachee, zetten alles op een rijtje en gaan op zoek naar de structuur. Vervolgens formuleren we samen concrete leerdoelen (bijv. meer overzicht - zelfvertrouwen - mensen beter aansturen -... ). We inventariseren welke methodes de coachee nu hanteert en welke (niet) werken. Dan zoeken we wat er ontbreekt en welke patronen hem/haar belemmeren om het doel te bereiken. Ten slotte verkennen we verschillende mogelijkheden en breiden het arsenaal aan copingstrategieën uit tot we tot een constructieve en duurzame aanpak komen.

Team en organisatie coaching: 1 + 1 = 3


We vertrekken vanuit ieders unieke competenties en eigenheden en onderzoeken wat de unieke bijdrage is van elk teamlid. Dan gaan we op zoek naar een manier om deze samen te brengen om tot een positief resultaat. Wanneer iedereen zijn talenten kan inzetten om het gezamenlijk doel te bereiken, zal de uitkomst groter zijn dan de som van de delen.