Katleen Janssens

In 2007 richtte ik, samen met Luc Rombaut, Aora bvba op. ​De kracht die uitgaat van een goed functionerende manager is bijzonder impactvol. Daarom vind ik het een plezier leidinggevenden te kunnen coachen in de ontwikkeling van hun volle menselijke en professionele potentieel en zo een authentiek leiderschap neer te zetten. Een bedrijf groeit en bloeit door de kwaliteit van de samenwerking tussen mensen. Teams begeleid ik bij moeilijkheden naar een effectieve oplossing en optimaliseer de samenwerking.


Als organisatie coach werk ik mee aan de implementatie van veranderingen en cultuurtransformatie. Work-life balance en een gezond stressmanagement zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappelijke context. Het schept veel voldoening mensen te kunnen bijstaan bij een gezonde reïntegratie in het werk na een burn-out. De impact van deze interventies leidt tot betere prestaties, een betere werksfeer, betrokken en gemotiveerde leiders en geloofwaardige en bezielende managers.

Professionele ervaring

In '91 begon ik mijn professionele loopbaan met veel enthousiasme in commerciële functies in de transportsector (UPS/DPD). Deze ervaring liet mij toe om een bedrijf echt van binnenuit te leren kennen en ik ervoer dit als een diepe verrijking van mijn studies. Ik kreeg ook de kans mij verder te ontwikkelen via een opleiding People Management aan de VLEKHO.

Algauw ontdekte ik dat mijn hart bij bedrijfstraining lag en ik werd trainer-consultant bij Elsevier Training (tot '95). Ik leefde me uit in het opzetten van trainingen in commerciële vaardigheden (verkoop, onderhandelen, adviseren) en groeide verder in het trainen van communicatie en leidinggevende vaardigheden.Het verlangen om mijn weg nog meer zelf te bepalen en de horizon te verruimen zette me er in 1995 toe aan mijn eigen trainingsbureau op te starten. Ik werkte als freelancer intens samen met Schouten en Nelissen, POINT en N.C.A.T.B. (NL). Dit was een heel verrijkende periode die mij via uiteenlopende opdrachten in verschillende bedrijfssectoren bracht. Ik mocht veel interessante gesprekken voeren met bezielde zaakvoerders die met vuur hun visie uit de doeken deden. Geleidelijk aan werd ik meer betrokken bij organisatie begeleiding (fusie, reorganisatie, cultuurverandering) en aangesproken als coach. Deze coach rol was me op het lijf geschreven was en ik specialiseerde erin.Tegelijk groeide mijn interesse in therapeutische begeleiding en in 2003 startte ik deeltijds een praktijk ter begeleiding van mensen met overspanning, burn-out en depressie. Sindsdien fungeer ik ook als personal life coach en psychotherapeut. Daarnaast was ik ook zaakvoerder van Itam bvba (tot 2012). Naast algemeen management, gaf ik ook zelf Mindful@Work trainingen en werkte een internationaal programma rond authentiek leiderschap uit.


Opleiding

In '91 studeerde ik af als licentiaat bedrijfspsychologe. Al van jongsaf gepassioneerd door de menselijke geest was de keuze voor psychologie evident en in de loop van mijn studies ontpopte zich een toenemende interesse voor het bedrijfsleven. Later specialiseerde ik me via opleidingen in People Management, Trainersvaardigheden, Creatief therapeutische procesbegeleiding, Mindfulness, NLP, tot professionele coach en consultant.

Persoonlijkheid

Ik mag mezelf omschrijven als een levensgenieter en ik hou ervan mensen in beweging te brengen in hun (professioneel) leven. Eén van de mooiste bewegingen in mijn eigen leven was een reis rond de wereld van 1 jaar samen met mijn man. Intens contact met diverse vreemde culturen heeft mijn geest geopend en mijn blik verruimd. Een diep respect voor diversiteit en het besef van verbondenheid in menselijkheid zijn daar ontstaan. Dit stimuleert me nog tot op vandaag om mensen te benaderen vanuit een open en respectvolle houding, vaak met een vleugje humor. 

Contacteer Katleen: katleen@aora.be of 0476/927.253.