Meditatie Weekend - Herbronnen met metta 

12 tot 14 november, Gent

Metta betekent vriendelijkheid en metta meditatie cultiveert oprechte welwillendheid naar onszelf en anderen.

In deze wereld met een overload aan stimuli en 1001 dingen die moeten gebeuren, ontwikkelen we makkelijk een strenge en veeleisende blik op onszelf en anderen om alles voor elkaar te krijgen. Tot op zekere hoogte werkt dit goed. Tot het (te) veel wordt en er gevoelens van spanning, frustratie en onzekerheid insluipen. Soms raken we zelfs helemaal gevangen in een web van eisen en verwachtingen. De afgelopen tijd van beperkt menselijk contact waarbij onze leefwereld verkleint, maakte de uitdaging soms nog groter.

Opnieuw mogen openen met een frisse en welwillende blik is een welkom geschenk.

Vriendelijkheid en mildheid blijken goede hulpmiddelen te zijn om de balans te herstellen. Het hart openen voor wat is, met een zachte en welwillende blik onszelf en de ander her-ontmoeten. Ervaring leert dat dit soms best een hele uitdaging is, maar wel waardevol. Metta als bescherming tegen negatieve gedachtenspiralen. Metta als kracht om met meer gemak om te gaan met onszelf en in relatie met anderen, even goed met de complexiteit van het dagelijks leven, privé of werk.

Dit weekend reikt je de beoefening van Metta meditatie aan. De oefeningen worden afgewisseld met begeleide meditaties, mindful bewegen en een lezing over Metta en de toepassing in het dagelijks leven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot groepsuitwisseling ter ondersteuning van je meditatie. Het weekend richt zich op mensen die al Mindfulness beoefenen en/of ervaring hebben met Vipassana meditatie. Ervaring met Metta meditatie kan maar hoeft niet.

Het weekend verloopt volledig in stilte om elke deelnemer maximaal de gelegenheid te geven zijn of haar beoefening te verdiepen. 

Is dit weekend iets voor jou? 

Neem dan contact op met Katleen Janssens, katleen@aora.be