Inner game of sales

Wat heb je nodig om te boogschieten? 

Uiteraard een boog, pijlen, een doel... Maar ook focus, geduld, concentratie, (wils)kracht, evenwicht, loslaten...

Ervaren salesmanagers worden vooral getraind in "The outer game of sales". Goed luisteren, open vragen stellen, klanten opvolgen, content sturen, prospecteren... Maar af en toe lukt het toch niet om succesvol te zijn. Hoe komt dat dan?

Meestal ligt het niet aan hun gebrek aan kennis of ervaring, maar wel aan vaak onbewuste, negatieve gedachten ("Deze keer haal ik mijn targets niet.") of beperkte overtuigingen en vooroordelen ("Tegen deze voorwaarden krijg ik deze deal nooit rond"). Vaak leiden dit soort meningen tot gevoelens van onzekerheid, frustratie, twijfel... En die hebben dan weer een negatieve impact op het gedrag. Heel veel gaan praten, niet horen wat de klant écht zegt, onduidelijk communiceren, fouten maken...

"The inner game of sales" leert verkopers technieken om beter om te gaan met wat er voor, tijdens en na een verkoopsgesprek binnen in zichzelf afspeelt. Gedachten leren onderscheiden van feiten, lastige gevoelens of lichamelijke sensaties niet proberen weg te drukken, maar er zonder oordelen aandacht aan geven. Tijdens deze training staan we ook stil bij waarom salesmanagers verkopen. Wat drijft hen écht? Wat zijn hun waarden en in welke mate zijn die in lijn met de waarden van het bedrijf? Acties die hieruit voortvloeien zijn veel sterker dan louter financiële stimulatie via bonussen.

Om deze acties nog performanter te maken, halen we onze inspiratie bij een techniek uit de topsport. Van Michael Jordan tot Tia Hellebaut, allemaal doen ze het: "visualiseren". Jezelf haarscherp voorstellen wat je wil, hoe je het wil en wanneer. Hoe duidelijker het doel en hoe sterker je gelooft dat het zal lukken, hoe groter de kans dat je ook effectief je deal binnen haalt. Uit onderzoek blijkt visualiseren een positief effect te hebben op prestaties, zelfvertrouwen, inspiratie, geluksgevoel en stress.

Visualiseren is als de gaspedaal van een auto intrappen. Maar de auto gaat pas echt goed vooruit als je eerst de handrem afzet. Die handrem bestaat uit onze onbewuste negatieve gedachten en onzekere gevoelens.

Meer weten? Neem contact op met Luc Rombaut 0486/83.06.72 of luc@aora.be